Waarom een buiten- en binnenmat combinatie niet mag ontbreken in jouw woning

Bescherm je vloer! Matten bij de ingang van je huis voorkomen dat vuil en vocht je huis binnendringen en je vloer beschadigen. Om de levensduur van je vloer te verlengen is het belangrijk om te investeren in een goede buiten- en binnenmat. In deze blog leggen we uit welke functie een buiten- en een binnenmat hebben en hoe belangrijk het is om de beste combinatie van deze te maken.

Verschil in buitenmat en binnenmat

Om het hardnekkig vuil buiten het huis te houden is het verstandig om in een kwalitatief goede buitenmat te investeren. Buitenmatten staan bekend om hun goede schraapvermogen en hun grovere structuur, ze zorgen ervoor dat vuil van de schoenzolen wordt geveegd en in de mat verdwijnt. Buitenmatten zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en worden geadviseerd bij de voor- of achterdeur.

Een binnenmat is een goede aanvulling op je buitenmat. Binnendeurmatten zijn vaak van een fijnere structuur en nemen restvuil en vocht op. Afhankelijk voor welke functie je de binnenmat wil gebruiken zijn er verschillende type matten: schoonloopmatten, droogloopmatten en kokosmatten uit verschillende materialen zoals katoen, kokos en nylon.

Waarom een buitenmat?

Een buitenmat, ook wel bekend als een borstelmat of schraapmat, is een essentieel accessoire voor de entree van je huis. Deze speciaal ontworpen matten kunnen tegen weer en wind en zijn ideaal voor gebruik buitenshuis. Buitenmatten worden ook wel borstelmatten of schraapmatten genoemd, vanwege hun grote schraapvermogen om het vuil van de schoenen te verwijderen. Het beschermt de vloer, door het plaatsen van een buitenmat bij de entree van je huis voorkom je dat harde of scherpe deeltjes zoals steentjes, zand of grind je vloeren kunnen beschadigen. Dit verlengt de levensduur van je vloerbedekking, houten vloeren of tegels en bespaart op lange termijn kosten voor reparatie of vervanging.

Een mat voor buiten die alle eigenschappen bevat om je vloer te beschermen is de Hamat Outline buitendeurmat! Hieronder zullen we je de voordelen van deze mat geven en waarom deze hoog kwalitatieve mat, jouw investering waard is.

De Outline behoort tot 1 van de topmatten van Hamat, een robuuste buitenmat met een luxe uitstraling. De buitendeurmat bevat een aanloopprofiel dat zorgt voor een geleidelijke opstap en geeft de mat een stoer uiterlijk. Een schraapmat die bestaat uit ribstructuur en borsteltjes, die ervoor zorgen dat de schoenen goed schoon geschraapt worden van hardnekkig vuil.

Waarom je deze mat zou willen kopen:

  • Houdt vuil buiten de deur
  • Bestand tegen elk weertype
  • Blijft stevig op zijn plek liggen, vanwege zijn robuuste uiterlijkDe Hamat outline deurmat, een mat die al het hardnekkig vuil aan de schoenen buiten de deur houdt.

De functie van een binnenmat

Een binnenmat bevindt zich binnen de deur van je huis en is ontworpen om vocht en vuil van schoenen verder af te vegen en dit op te vangen. Hierbij kan je ook onderscheid maken door het gebruik van een schoonloopmat of een droogloopmat. Een schoonloopmat is wat ruwer en de nadruk op de functie van een schoonloopmat is om vuil buiten de deur te houden. Door de open structuur van de mat, zakt het vuil beter naar beneden en hierdoor bescherm je je vloer optimaal.

Een andere binnenmat is de droogloopmat, deze nemen voornamelijk vocht op. Zo worden vochtige voetafdrukken in huis verleden tijd. Droogloopmatten zijn wasbaar en zo makkelijk schoon te houden. 

Bescherming van je vloer

Een goede bescherming van je vloer is de krachtige combinatie van zowel een buitenmat als een binnenmat bij de ingang van de woning. Het is een krachtige verdediging tegen vuil en vocht, beschermt je vloer tegen slijtage en schade. Dit zorgt voor een lange levensduur van je vloer. Naast bescherming van je vloer, houdt het je huis schoon en netjes. Een schonere leefomgeving zorgt ervoor dat er minder tijd hoeft te worden besteed aan het schoonmaken van je vloeren.

 

Hamat is de specialist op het gebied van deurmatten en vloeroplossingen. Voor meer informatie over onze collectie kun je terecht op onze website.