Welke deurmat kies je bij jouw vloer?

Als specialist op het gebied van deurmatten en vloeroplossingen biedt Hamat een breed scala aan opties. Een nieuwe vloer wordt gelegd om er meerdere jaren plezier van te hebben. Om de juiste bescherming aan de vloer te bieden, is het goed om te weten welke Hamat deurmat hierbij past, of je nu kiest voor een goede binnenmat of buitenmat. De collectie binnenmatten van Hamat bestaat uit een uitgebreid assortiment aan schoonloopmatten, droogloopmatten en kokosmatten. In deze blog leggen we uit welke deurmat het beste past bij jouw nieuwe vloer, zoals een PVC vloer, tegelvloer, houten vloer of laminaatvloer!

Schoonloopmat of droogloopmat voor een PVC vloer

PVC vloeren bestaan uit stroken of tegels van kunststof die zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Dit zorgt ervoor dat het een oersterke en slijtvaste vloer is. Het materiaal maakt de vloer ook flexibel, waardoor niet alle deurmatten geschikt zijn voor een PVC vloer. Bij een verkeerde keuze van een inloopmat kun je te maken krijgen met vlekken of verkleuring van je vloer.

Daarom adviseren wij deurmatten te kiezen die geen conflict hebben met je PVC vloer. Vanuit Hamat raden wij de volgende inloopmatten aan:
Ingresso: een fijne schoonloopmat die verkrijgbaar is in zes kleuren.
Aqua Luxe: een wasbare droogloopmat die verkrijgbaar is in 4 kleuren.

Een droogloopmat voor de tegelvloer of houten vloer

Een tegelvloer en een houten vloer hebben één ding gemeen: je wilt natte voetafdrukken voorkomen. Een inloopmat die hier uitstekend zijn werk doet, is de droogloopmat. Deze deurmatten worden gemaakt van katoengaren en nemen daardoor veel vocht op. Heb je huisdieren? Dan raden wij een wasbare droogloopmat aan, deze kan gewassen worden op maximaal 30 graden. Denk erom na het wassen van je droogloopmat je filter te reinigen na elke wasbeurt.

Natuflex: wasbare droogloopmat die verkrijgbaar is in 3 kleuren en verschillende
afmetingen.

Kies voor een schoonloopmat bij een laminaatvloer

Een laminaatvloer heeft qua uiterlijk overeenkomsten met een houten vloer, maar is in de aanschaf vaak een stuk goedkoper en vereist minder onderhoud. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen en hebben als voordeel dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Toch moet je ook deze vloeren beschermen tegen vuil en water. Door gebruik te maken van de juiste deurmat verzeker je jezelf ervan dat zand en vuil buiten de deur worden gehouden en dat vocht van je schoenen niet in aanraking komt met je nieuwe vloer.

Bij een laminaatvloer kun je kiezen voor een schoonloopmat met een schraapgaren, dit zorgt ervoor dat het zand van de schoenen geschraapt wordt. De deurmat die we zelf zouden adviseren is de Corridor. Dit is een schoonloopmat die zijn werk goed doet en verkrijgbaar is in 3 verschillende kleuren en diverse afmetingen. Geschikt voor elk huis!

Buiten- en binnenmat combinatie

Voor het beste resultaat en de hoogste bescherming van je vloer raden wij aan om altijd te kiezen voor een buitenmat en een binnenmat. De buitenmat schraapt het ergste vuil en vocht van de schoenzolen, waarna deze door de binnenmat gedroogd worden. Een goede combinatie van deze 2 deurmatten is een must voor elk huis.
Outline: Een buitenmat die robuust is en een hoog schraap vermogen heeft om je huis te
beschermen tegen vuil wat binnen wil komen.

Bekijk hier onze gehele collectie.