Hoe kies je de juiste buitenmat?

Het is tijd om een nieuwe buitenmat uit te kiezen, maar waar begin je? In deze blog vertellen we je graag welke verschillende soorten buitenmatten er zijn en hoe je deze het beste kunt toepassen. Zo wordt het uitkiezen van een nieuwe buitenmat wel heel eenvoudig!

Het verschil tussen een buitenmat en binnenmat

In vergelijking met de binnenmatten zijn de buitenmatten een stuk steviger. Dit is ook noodzakelijk, want deze deurmatten zullen zich staande moeten houden in alle weersomstandigheden. De structuur van de buitenmatten is grof; hierdoor kunnen zij al het vuil van je schoenen afschrapen en betreedt iedereen de woning en / of ruimte met schone schoenen.

Welke buitenmatten zijn er? Buitenmatten worden in twee categorieën verdeeld; borstelmatten en rubberenmatten.

Borstelmatten en schraapmatten voor buiten

Een borstelmat is bedoeld om hardnekkig vuil buiten te houden, je schraapt het vuil van je schoenen weg. Een borstelmat heeft harde borstels die je schoenzolen schoonpoetsen wanneer je je schoenen schoonveegt op de mat. Daarnaast is de borstelmat bestand tegen alle weertypes. Bescherm je vloer met een borstelmat of een schraapmat!

Bij Hamat hebben we een breed assortiment buitenmatten, hieronder lichten we de Outline uit en geven we de voordelen van een goede kwaliteit buitenmat weer.

Outline deurmat:

Is een robuuste schraapmat met een industrieel uiterlijk. Een deurmat gemaakt met een aanloopprofiel, dat zorgt voor een geleidelijke opstap en geeft de mat een stoer uiterlijk.
De Outline deurmat is een buitenmat die bestand is tegen alle weersomstandigheden, door de harde borstels zorgt het ervoor dat al het vuil van de schoenen worden geschraapt.

  • De Outline verwijdert hardnekkig vuil in een simpele handomdraai.
  • Door het gebruik van aluminium en de borstels heeft het een robuuste look
  • Kenmerk van de Outline is de lange levensduur van deze buitenmat
  • De Outline is makkelijk schoon te maken met water en zeep
  • Door de aluminium aanlooprand is de buitenmat ook rolstoelvriendelijk

Rubberen matten voor decoratief en functioneel gebruik

Deurmatten van rubber zijn niet alleen erg populair, maar zijn ook tijdloos en geven je entree een nette uitstraling. Rubber is weerbestendig, slijtvast en is een anti-slip buitenmat. Geen enkel weertype zoals zon, vrieskou of regen hebben invloed op de levensduur van een rubberen deurmat. Een rubberen deurmat verwijdert vuil van je schoenen en is gemakkelijk schoon te maken. Je maakt een rubber buitenmat schoon door deze uit te kloppen of af te spoelen met water.

Welke mat past bij jouw situatie?

Om de meest geschikte deurmat te kunnen kiezen, zijn het doel en het gebruik belangrijke factoren. Wordt de mat alleen gebruikt om de schoenen te drogen en restvuil op te nemen of moet er juist een grondige reiniging plaatsvinden?

Een borstelmat is geschikt om hardnekkig vuil te verwijderen door zijn sterke schraapvermogen. De rubbermat heeft als voordeel dat deze erg sterk is en hierdoor een extreem lange levensduur kan garanderen.

Buiten- en binnenmat combinatie

Voor het beste resultaat en de hoogste bescherming raden wij aan om altijd voor een buitenmat en een binnenmat te kiezen. De buitenmat schraapt het ergste vuil en vocht van de schoenzool, waarna deze door de binnenmat gedroogd worden.