Het belang van regelmatig schoonmaken van je deurmat

Deurmatten zijn een belangrijk onderdeel in elk huis! Of het nu een buitendeurmat of een binnendeurmat is, ze hebben de belangrijke functie om je vloer te beschermen en schoon te houden. Om ervoor te zorgen dat je deurmat zijn optimale functionaliteit behoudt en netjes blijft, is het regelmatig schoonmaken van je deurmat essentieel. In dit blogartikel bespreken we waarom het schoonmaken van je mat belangrijk is en de voordelen ervan. Ook geven we je handige tips om je mat in topconditie te houden!

 

Schoonhouden van je buitendeurmat

Of je nu een borstelmat, schraapmat of rubberen deurmat buiten de deur hebt liggen; Verwijder regelmatig grof vuil van je buitendeurmat en klop of veeg je deurmat regelmatig uit om bladeren en/of vuil te verwijderen. Al het hardnekkige vuil kan worden verwijderd met een hogedrukreiniger. Zorg voordat je de mat weer op zijn plek legt dat de mat weer helemaal gedroogd is, zo verleng je de levensduur van je mat, maar zorg je er ook voor dat de mat weer volop in gebruik kan worden genomen.

 

Schoonmaken van je binnendeurmat

Belangrijk is om regelmatig je binnendeurmat te stofzuigen, om stof en losliggend vuil te verwijderen. Vergeet ook niet om verzameld vuil onder de mat mee te nemen.

Maak je gebruik van een droogloopmat? Dit is een deurmat die wasbaar is, was de mat volgens de onderhoudsinstructies van je binnendeurmat. Laat de mat wel volledig opdrogen voordat je hem terugplaatst. Is de mat vuil, dan kan deze met de hand gewassen worden, gebruik een mild reinigingsmiddel en lauw water om de mat voorzichtig te reinigen. Laat de mat plat liggen om volledig te laten drogen, voordat je deze op zijn plek teruglegt.

 

Enkele belangrijke tips voor het schoonmaken van je deurmat:

  • Maak de grond waar de mat lag ook goed schoon, zodat de mat niet direct weer vies wordt.
  • Laat je mat volledig drogen voordat je hem weer gebruikt om schimmel- en geurvorming te voorkomen.
  • Houd rekening met de materialen van de deurmatten en volg de onderhoudsinstructies die geleverd worden bij een deurmat.
  • Controleer regelmatig de staat van je buitendeurmatten en binnendeurmatten en vervang ze indien nodig om hun functionaliteit en hygiëne te behouden.

Het regelmatig schoonmaken van je deurmat is van vitaal belang om de effectieve vuil- en vochtafvoer te behouden, de levensduur te verlengen en optimale werking te behouden. Volg de specifieke reinigingstips voor elk type mat en geniet van een schoon en net huis.

Hamat is de specialist op het gebied van deurmatten en vloeroplossingen. Voor meer informatie over onze collectie kun je terecht op onze website.