HQ Wasbare droogloopmat

Waarom een wasbare droogloopmat?

Een droogloopmat is een uitkomst tijdens regenachtige dagen. Want zoals het woord droogloopmat al zegt, de mat zorgt dat de schoenen droog gelopen worden. Bij Hamat noemen we het een wasbare droogloopmat, maar waarom? In dit blog leggen we dit uit.

Van welk materiaal is de wasbare droogloopmat gemaakt?

Een droogloopmat zorgt, door het soort materiaal waar de garens van gemaakt zijn, dat de schoenen worden drooggelopen. Voor onze wasbare droogloopmatten gebruiken we hoogwaardige garens van polyamide, polyester en/of katoen. Door de combinatie van het garen, de gesneden pool en de open vezel kan de mat snel en goed vocht opnemen.

HQ Wasbare droogloop; sterk absorberend en wasbaar

Hét kenmerk van onze wasbare droogloopmatten is het sterk absorberende vermogen. Daarnaast zijn onze droogloopmatten ook nog eens wasbaar. Wanneer de mat toe is aan een wasbeurt kan die gemakkelijk gewassen worden in de wasmachine of gereinigd in de stomerij. Matten geschikt voor huishoudelijk gebruik zijn te wassen op max. 30 graden. De matten die projectgeschikt zijn kunnen zelfs op max. 60 graden gewassen worden. Door de flexibele rug neemt de mat na een wasbeurt zijn oorspronkelijke vorm weer aan.

Een greep uit onze collectie wasbare droogloopmatten

Droogloopmatten zijn verkrijgbaar in allerlei dessins, formaten en materialen. We lichten een paar items uit onze HQ collectie uit:

  • HQ Majestic – De nummer één voor huishoudelijk gebruik als het gaat om vochtopname. De Majestic mat is gemaakt van 100% polyester micro garen en leverbaar in een breed kleurenpallet. Van rustig grafiet en taupe tot de kleurig turquoise en rood.
  • HQ Mistral – Deze mat is speciaal geschikt voor projectgebruik. Op plaatsen waar veel mensen binnen komen lopen, bijvoorbeeld een winkel of kantoor, is de Mistral mat, die intensief gebruikt en ook nog eens op max. 60 graden gewassen kan worden, heel praktisch.
  • HQ Logo mat – Een persoonlijke binnenkomer! Voor de professionele markt kunnen wij droogloopmatten met een logobedrukking leveren. De mat is op maat te bestellen, met een maximale afmeting van 2 x 5 meter. De logo mat is projectgeschikt en wasbaar op max. 60 graden.

De voordelen van een wasbare droogloopmat op een rij:

  • is sterk absorberend, neemt vocht gemakkelijk op
  • wasbaar in de wasmachine/ stomerij
  • leverbaar in verschillende kleuren (zowel uni als gemêleerd), dessins en logoprints
  • leverbaar in standaard formaten, op rol en op maat
  • leverbaar voor huishoudelijk- en projectgebruik
  • zorgt voor een schonere vloer
  • verlengt de levensduur van de vloer

Combineer een binnenmat met een buitenmat voor het beste resultaat

De droogloopmat is voor de regenachtige dagen dé perfecte deurmat voor binnen. Een buitenmat daarentegen heeft een schrapende werking en is uitermate geschikt wanneer er vuil aan de schoenen zit. Wij adviseren daarom altijd om een binnenmat te combineren met een buitenmat, zodat onnodig vuil zo veel mogelijk buiten de deur blijft. Bekijk op onze website de uitgebreide collectie HQ buitenmatten.

Een goede mat is verkrijgbaar bij de HQ dealer

Voor meer informatie of HQ dealer worden? Neem contact op met Hamat Sales Support via 038 – 385 55 28 of per mail verkoop@hamat.com. Zij vertellen u graag meer.