HQ Trapmatten

Trapmatten bevestigen; makkelijk klusje voor de thuisblijver

De vakantieperiode is in aantocht. Voor de thuisblijver dé tijd om klusjes in en om huis te doen. Het plaatsen of vervangen van trapmatten is een makkelijke, niet tijdrovende klus, dus daarna kan er snel weer genoten worden van de vrije dag.

Wat zijn trapmatten?

Trapmatten zijn, zoals het woord al zegt, matten voor op de trap. Ze worden ook wel halve maantjes genoemd. HQ trapmatten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, materialen en maten en je kunt ze toepassen op zowel een open als gesloten trap. Bekijk onze hele collectie trapmatten op onze site.

Waarom zou je een trapmat adviseren?

  1. Zorgt voor antislip. Je glijdt minder snel van de trap af.
  2. Zorgt voor geluiddemping. Voetstappen zijn minder hoorbaar.
  3. Beschermt de traptredes en de verf op een trap.
  4. Bepaalt de sfeer van de hal en/of overloop.

Daarnaast zien we dat trapmatten ook vaak als tijdelijke oplossing gebruikt worden tijdens een verbouwing. De trappen worden natuurlijk intensief en vaak met werkschoenen belopen. Dus handig om eerst een goedkopere trapmat op de trap te bevestigen en na het klussen de trapmatten te vervangen voor degene die past bij het interieur.

Bevestiging trapmatten

Trapmatten zijn eenvoudig te bevestigen. Maak eerst de plek waar je de trapmat wilt bevestigen schoon en vetvrij. Achter de trapmat zit een plakstrip. Haal de bovenstrip eraf en bevestig eenvoudig de trapmat op de trap. De aluminium trapmatten hebben geen plakstrip, maar kunnen eenvoudig bevestigd worden met de bijgeleverde schroeven.

Voordelen trapmatten

  • Makkelijk te bevestigen door de plakstrip
  • Geluiddempend
  • Antislip, verminderd de kans op uitglijden
  • Beschermt zowel de bovenkant als de voorkant van de traptredes
  • Is comfortabel aan de voeten

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze HQ trapmatten bekijk onze site of neem contact op met Hamat Sales Support via 038 – 385 55 28 of per mail verkoop@hamat.com. Zij vertellen u graag meer.