De Hamat Groep klaar voor de toekomst

Families Visscher en Harms dragen aandelen over

De Hamat Groep klaar voor de toekomst

GENEMUIDEN – Herbert en Janette Altena-Visscher zetten de Hamat Groep als enige aandeelhouder voort. Herbert Altena is- en blijft algemeen directeur van het familiebedrijf uit Genemuiden. Dit is de uitkomst van een toekomstvisie die de aandeelhouders van de Hamat Groep de afgelopen periode hebben ontwikkeld. Tot de Hamat Groep behoren de bedrijven Hamat, Avimat Coating, BVBVD, Grasspartners, tété Total Flooring en het Indiase Coco Fibre Industries.

Tot dusver waren drie families de aandeelhouders van de Hamat Groep. Samen met Bureau IJsselvliet ontwikkelden zij een toekomstvisie op de overdracht naar de derde generatie. Vanuit die visie hebben de families Visscher en Harms besloten hun aandelen in Hamat Holding BV over te dragen aan de familie Altena. Deze stap is op 31 mei geconcretiseerd.

Tété

De familie Harms heeft op dezelfde datum de aandelen overgenomen van Tapijt Groothandel Twente BV in Hengelo (Ov). Deze vennootschap levert onder de naam tété Total Flooring uitgebreide collecties merkvloeren en vloerbedekkingen. De huidige samenwerking tussen Hamat en tété zal gecontinueerd worden van beide zijden.

Over Hamat

Hamat Groep is als specialist in vloer- en entreezones wereldwijd actief in meer dan zestig landen. Via verticale integratie van het complete productieproces levert het bedrijf exclusieve producten van hoogwaardige kwaliteit. Vanuit Genemuiden en India produceert en levert Hamat deurmatten, kunstgras, tapijt, sportvelden en pvc-vloeren. Dankzij een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn (16.700 pallets) garandeert Hamat een snelle levering tegen scherpe prijzen.

Duurzaamheid

Hamat investeert veel tijd en geld in de ontwikkeling van duurzame producten, productiemethodes en procedures. Op die manier wil het bedrijf afval beperken en het energieverbruik verminderen. Hamat ontwikkelde onlangs bijvoorbeeld een 100 procent natuurlijke kokosmat.

Voorzetting beleid

De veranderingen binnen het aandeelhouderschap van de Hamat Holding hebben geen gevolgen voor de 180 medewerkers van het bedrijf. Ook voor klanten en relaties verandert er niets. Algemeen directeur Herbert Altena zet het beleid voort dat hij sinds 2016 heeft ingezet. Hamat Groep blijft vanuit een vooraanstaande positie inspelen op trends en nieuwe marktontwikkelingen.