HQ Profimatten

In dit blog vertellen we meer over onze collectie HQ Profimatten, waar ze toegepast kunnen worden en wat de voordelen zijn. Ook geven we nog wat handige tips.

Wat zijn profimatten?

Profimatten zijn duurzame, geavanceerde matten die veelal toegepast worden bij een professionele entree. We hebben een brede collectie, zodat er voor elk soort toepassing een geschikte mat is. En met onze inmeet-, mal- en plaatsingsservice bent u verzekerd van goed advies en een perfect passende profimat.

Waar worden profimatten toegepast?

De HQ profimatten zijn geschikt voor professioneel gebruik, specifiek daar waar veel gelopen wordt; scholen, kantoren, winkelcentra, openbare gebouwen en vliegvelden. Ook particulieren passen dit type mat steeds vaker toe bij de entree. Onze hele collectie profimatten is geschikt voor binnen. Het overgrote deel is ook geschikt voor buiten. De gehele collectie vind je hier op onze site.

Waarom zou je een profimat adviseren?

Vuil en zand onder een schoenzool willen we graag buitenhouden. Wanneer je over een profimat loopt, zorgen de profielen dat het vuil verwijderd wordt. Bij de borstelmatten passen de borstels zich aan door het profiel van de zool te volgen.

De mogelijkheden zijn eindeloos zowel qua maat als qua uitvoering. Bij de Profi Brush kunnen er bijvoorbeeld logo’s in de mat gezet worden. Ook zijn er verschillende soorten profimatten te combineren, zodat je bijvoorbeeld eerst een gedeelte schraap hebt, die vervolgens overgaat in een vochtopnemende mat. Ook is er een breed pallet aan kleuren waaruit gekozen kan worden.

Een 3-zone systeem

Een optimale schoonloopzone bestaat uit drie zones. Door de combinatie van deze zones wordt het maximale resultaat, schone en droge schoenen, behaald.

 • Zone 1 buiten, bedoeld om het grove vuil te verwijderen
 • Zone 2 binnen, dit is voor het verwijderen van het fijne vuil
 • Zone 3 binnen, hier vindt de vochtopname plaats

 

 

 

Waaruit is een profimat opgebouwd?

Een profimat is opgebouwd uit een profiel en een inlage.

We hebben keuze uit de volgende profielen:

 • U-profiel; dit profiel zit standaard aan de voor- en achterkant van de mat. Dit profiel is ideaal als de mat in een verdiepte put komt te liggen. Het is ook mogelijk om het U-profiel te wisselen voor een aanloopprofiel.
 • Aanloopprofiel; dit profiel kan aan 1, 2, 3 of 4 zijden van de mat gezet worden, al dan niet in verstek. Voordeel van een aanloopprofiel, is dat de mat geleidelijk oploopt, waardoor het rolstoelgeschikt is, je minder snel struikelt en de mat makkelijk vast te boren is aan de ondergrond.

Tegen meerprijs zijn zowel het aanloop- als het U-profiel ook in andere kleuren te verkrijgen. Standaard zijn de profielen aluminium kleurig.

Voor de profielen zijn er verschillende type inlages:

 • borstels
 • rubber
 • naaldvilt
 • schoonloop

Hoe wordt een profimat gemaakt?

De slijtvaste nylon garens worden gesneden en gebundeld tot oersterke borstels. De harde en schokbestendige plastic profielen worden op maat gesneden, nadat de gaten erin geboord zijn. Vervolgens worden de nylon borstels in het profiel gestampt. Flexibele roestvrijstalen draden houden de PVC profielen bij elkaar. Deze draden zorgen ook voor de juiste spanning van de mat. Bij schoonloop- en rubber inlages worden de profielen gekoppeld door rubberen connectiestrips.

Alle profimatten kunnen uit meerdere delen worden geproduceerd. Dit maakt de mat een stuk lichter en deze is daardoor makkelijker te tillen. Ook is een mat zo makkelijker te vervoeren naar de plaatsingslocatie.

Een aantal profimatten zijn oprolbaar. Het voordeel van de oprolbare matten is dat de ondergrond makkelijk te reinigen is en de mat makkelijk te vervoeren is.

Voordelen Profimatten

 • Compleet assortiment
 • Op maat te bestellen, inclusief insnijdingen, uitsparingen, rondingen, etc.
 • Inmeet-, mal- en plaatsingsservice
 • Verschillende soorten matten combineren
 • Uit delen te leveren, waardoor lichter in gewicht en makkelijk te vervoeren
 • Deskundig advies
 • 5 jaar garantie

Wist je dat?

 • de matmaat is de exacte maat van een mat. De mat wordt op die afmeting gemaakt.
 • de putmat is de exacte maat van de put waar de mat ingelegd wordt. Er wordt een marge ingehouden rondom, zodat de mat goed in de put past. We houden rekening met speling voor rek en krimp.

Onderhoudtips

Profimatten zijn gemakkelijk schoon te maken. Stofzuig de bovenkant regelmatig met een stofzuiger. Bij veel vuil kan de profimat ook eenvoudig met een harde borstel of hogedrukspuit gereinigd worden. Wanneer een mat in een put ligt, adviseren wij om de mat regelmatig op te rollen en de ondergrond te reinigen, zodat er altijd voldoende ruimte is voor het vuil om tussen de put te vallen.

Per kwaliteit is het onderhoudsadvies bij Hamat op te vragen.

Informatie

Voor meer informatie over onze HQ Profimatten bekijk hier onze site of neem contact op met Hamat Sales Support via 038 – 385 55 28 of per mail verkoop@hamat.com. Zij vertellen u graag meer.